Erdogan: Israël = terreurstaat 

13 december 2017 - 12:35

Afwijkend gedrag zijn we zo langzamerhand wel een beetje gewend van de grote Turkse leider Recep Tayyip Erdogan. Bijna niemand kijkt er dan ook nog van op wanneer hij zijn boekje te buiten gaat. Zo heeft Recepje heel verrassend ook een mening over de kwestie Jeruzalem.

Erdogan kondigde een vergadering af met zijn bondgenoten van de organisatie voor islamitische samenwerking (OIC). Het agendapunt van deze meeting: De erkenning door de Amerikaanse president Donald Trump van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.

De Ottomaanse president is een van de grootste tegenstanders van dit besluit en wil de islamitische wereld in beweging brengen. Bent u niet gewend van Erdogan eigenlijk, het vuurtje opstoken.

De erkenning van Jeruzalem als hoofdstad door Donald Trump beschouwt hij als een grote misdaad, Israël is een terreurstaat en het besluit een beloning voor terreurdaden volgens Recep. 

Bij de bijeenkomst zijn 20 landen vertegenwoordigd waaronder: Iran, Indonesië, Jordanië, Qatar en Koeweit. Uiteraard kon de Palestijnse president Abbas niet wegblijven, hij verklaarde dat Amerika zich nooit meer mag bemoeien met het vredesproces.

Tot slot riep Erdogan Amerika op het besluit terug te draaien, en andere landen in de wereld Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Palestina. ''Jeruzalem is onze rode lijn'' aldus de Turk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.