Erdogan wil naamsverandering, want Turkije is geen Kalkoen

Erdogan wil naamsverandering, want Turkije is geen Kalkoen 

21 januari 2022 - 11:44

Alsof er in dat land geen andere problemen zijn waar de heer Erdogan zich druk om zou moeten maken... 'President' Recep Tayyip Erdogan is met de Verenigde Naties in gesprek over een naamswijziging voor Turkije. Volgens hem is het beter als Turkije voortaan Türkiye heet. 

De reden: "Türkiye is de beste vertegenwoordiging en uitdrukking van de cultuur, beschaving en waarden van het Turkse volk." De bevolking is gevraagd om de nieuwe naam al te gebruiken als zij over hun land praten en daarvoor is al een heus reclame-offensief gestart. Maar er is nog een andere reden: de Britten noemen het land Turkey en dat betekent ook kalkoen, en Turkije is tenslotte geen vogel en daarom wil Erdogan er vanaf.

De president wil ook dat voortaan alle Turkse producten voorzien worden van de zin 'Made in Türkiye' in plaats van 'Made in Turkey'. "Het idee is dat men in het buitenland niet langer hoeft te refereren naar Turkije, La Turquie, Turkey, maar dat het allemaal onder 'Türkiye' valt, als één merk. Maar het heeft natuurkijk ook te maken met trots. Zoek online op 'Turkey' en je krijgt al snel recepten voor kalkoen en Thanksgiving", aldus RTL-correspondent Olaf Koens.

Het is wat... diverse staatsmedia in het land hebben de benaming al braaf overgenomen, maar wij blijven gewoon Kalkoen Turkije zeggen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml