Eredivisie: uitslag
Sport

Eredivisie: uitslag.

PEC Zwolle heeft vandaag verzuimd het nieuwe voetbalseizoen te beginnen met een overwinning. Na een sterke eerste helft bleef de ploeg tegen NEC steken op 1-1. Queensy Menig zette PEC op voorsprong, maar na de rust tekende Reagy Ofosu voor de onverdiende gelijkmaker.

NEC, met als nieuwe trainer de Duitser Peter Hyballa, bracht bij de seizoensouverture een heel vreemdelingenlegioen binnen de lijnen. De basisformatie telde maar liefst zeven nieuwelingen, afkomstig uit alle windstreken van Europa. Vanaf de aftrap was duidelijk dat het PEC Zwolle van trainer Ron Jans als team veel beter was ingespeeld.

PEC domineerde in de eerste helft. Dat leverde, ondanks goede kansen van Youness Mokhtar en Anass Achahbar, slechts het doelpunt van Menig op. Hij scoorde na ruim een half uur na een fraaie hakbal van Achahbar.

Na de rust bood NEC beduidend meer tegenstand. Nadat Achahbar verzuimde de score te verdubbelen, maakte Ofusu de gelijkmaker. In de boeiende slotfase kregen beide ploegen kansen, maar die werden niet verzilverd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →