Erica verdient respect met islam-uitspraak

Erica verdient respect met islam-uitspraak 

05 november 2021 - 11:40

Het is een biecht die gedaan moet worden: ik heb nog nooit een aflevering van de Meilandjes gezien. Zelfs de individuele Meilandjes nooit aan een praattafel gezien. Niet omdat ik mijn neus ophaal voor de mensen van wie ik uit betrouwbare bron weet dat ze oprecht aardig zijn. Maar wél omdat ik mijn neus ophaal voor tv, voor Hugo en Mark. Sinds de pandemie-qrankzinnigheid de zenders heeft overgenomen, is het slechts een kwestie van tijd dat dat ding uit het raam geflikkerd wordt – zonder rekening te houden met welke milieuconsequentie dan ook.

Het ultieme bewijs dat tv totaal overbodig is, is wel het feit dat ondanks dat de tv al maanden uitstaat, al het relevante nieuws over de Meilandjes mijn Rotterdamse huiskamer bereikt, Zoals dat mijn vriend Jan Dijkgraaf hun officiële biograaf is. ‘Martien’ was al een bestseller, ‘Erica’ zal er niet voor onder doen – de eerste druk is blijkbaar al uitverkocht maar er komt ongetwijfeld een tweede dus heus mensen, koop dat boek! Alles beter dan tv kijken.

En ook zonder tv te kijken, kan ik alleen maar mijn waardering uitspreken voor Erica’s mening over de islam en moslimmeisjes. Überhaupt waardering dat ze haar mening durft uit te spreken tussen twee blondjes die verslaafd zijn aan peroxide en leven bij de gunst van de kijkcijfers: Eva Jinek en Chantal Janzen. Ga d’r maar aanstaan, om tussen de hogepriesteressen van het deugen iets kritisch over moslimmeisjes te zeggen. Zoals dat geen enkele zichzelf respecterende vrouw zich vrijwillig in lappen hult. Niet op d’r hoofd in de zomer, laat staan door zich te vermommen als pinguïn. Wat op zich weer een belediging voor pinguïns zou kunnen zijn maar dat was nou net niet waar de blondies over vielen.

Nee, het is de islam, stupid! Waar je niets kwaads over mag zeggen, want vrije wil en respect. Die hoofddoek is vrijheid; behalve dan dat een hoofddoek alles behalve dat is. De hoofddoek is een middel om vrouwen te onderdrukken, om vrouwen te wijzen op hun minderwaardige rangorde in de menselijke evolutie en ze duidelijk te maken dat ze zonder hoofddoek niet deel mogen en kunnen nemen aan de samenleving. Het allerknapste van de islam is wel de retoriek die mensen doet papagaaien dat meisjes vrijwillig een hoofddoek dragen. Ja, Hugo heeft dat goed afgekeken van de islam (alleen linkse mensen mogen vergelijkingen met Goebbels communicatietechnieken maken, en dat terwijl de islamtieten op dit vlak niet onder doen voor de nazi’s): een vaccinatie is net zo vrijwillig als een hoofddoek. En een burka is net zo vrijwillig als een QR-code. Islamitische meisjes hebben de keuze: ze mogen binnen blijven en alleen naar buiten met hoofddoek en pinguïnuitdossing.

Het is een variant op naar school, de horeca, bieb of museum gaan met vaccinatie en QR-code.  QR-code = Q’ran. Zo ver ging Erica vast niet in haar vergelijking maar heus, ik maak ‘m wel af. Geen centje pijn. Want elke vrouw die het lef heeft om vrouwen te beschermen tegen indoctrinatie door mannen, die de onderdrukkers durft te benoemen, is het waard om de tv voor aan te zetten. En anders om over te lezen. Gelukkig heeft ze een biografie: Erica.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.