Erik Dijkstra is een man met issues

Erik Dijkstra is een man met issues 

10 juni 2023 - 10:26

Werkelijk waar geen idee wat Erik Dijkstra deze dagen doet behalve via Eva Jinek een bruine arm halen bij BNNVARA en Fidan Ekiz naar beneden trappen maar ik heb nog wel een verhaal over hem.

Woedend was die volidioot die zich toen nog Jakhals noemde en met een rode stropdas grappig probeerde te zijn. Woedend omdat ik hem destijds de toegang verhinderde naar de backstage area van de Libelle Zomerweek. Hij MOEST naar binnen, dat hysterische mannetje. Hij had een afspraak met Jan Peter Balkenende! Hij ging NU iemand bellen. “Jij bent ook maar ingehuurd door Libelle, jij bent een nobody die mij denkt tegen te houden, IK HEB EEN AFSPRAAK MET JAN PETER BALKENENDE!!”

Ik word altijd heel kalm van achterlijke mannetjes die mij nobody willen noemen. Ik vind ze grappig, gewoon grappig. Ze hebben geen idee hoe achterlijk ze bezig zijn. Mannetjes die zichzelf zo belangrijk vinden dat ze vergeten nobody te zijn zonder een publiek. En tja, gast. Dat jij een afspraak hebt met Jan Peter Balkenende zal me aan mijn reet roesten. Want IK ben degene die Jan Peter Balkenende heeft uitgenodigd naar de Libelle Zomerweek, IK ben degene die afspraken heeft gemaakt met Jan Peter Balkenende en zijn team en IK laat niemand binnen voordat IK bevestigd heb gekregen dat jij, lamlendig kereltje naar binnen mag. Dus: WEGWEZEN. RAUS!

Datzelfde lamlendige kereltje had zich in hippe kleding gehesen om Fidan Ekiz af te zeiken bij Jinek. Iedereen mag toch zeggen wat ‘ie wil, we leven, zoals hij op tv herhaalde, in een vrij land. Nu kijk ik geen tv en heb ik zijn stukje alleen op tv zien voorbijkomen maar wat beweegt iemand in hemelsnaam om naar een talkshow te komen om een derde, die niet is uitgenodigd, af te zeiken? Daar werd ik ook altijd voor gevraagd, om Geert Wilders af te zeiken bijvoorbeeld, of weet ik veel wie. Altijd voor bedankt. Nooit meer gevraagd. Einde mediacarrière. Het zal me, werkelijk, aan mijn reet roesten.

Wie het niet aan haar reet kan roesten, is Fidan. Fidan en haar generatiegenoten zoals Yesim Candan en vele andere vrouwen, vinden dat ze het recht hebben om gehoord te worden. Om uitgezonden te worden. Ik vind het verfrissend, vooral omdat ik zelf niet zo in de wedstrijd sta. Fidans Vooravondwond is nog open, dus voor zo’n min mannetje als Erik is het makkelijk scoren om te zeggen dat de Vooravond niet zo ’n heel goed programma is. Ik kan er niet over oordelen, tv-programma’s interesseren me niet. Dat heeft één reden: ze worden niet gemaakt omdat de programma’s goed zijn, maar omdat de tijdgeest vraagt iemand op het schild te hijsen.  

Een jaar of tien terug was dat Eva Jinek, een jaar of vijf terug was dat Fidan -wemoetentocheenturksehebbendieweldrbekhoudt – Ekiz en momenteel is het Nadia Moussaid. De vrouwen zijn niet per se goed, maar ze zijn available. Ze worden gesteund door heksen als Shula Rijxman en als je daarin trapt, moet je niet vreemd opkijken als je tv-programma van de buis wordt gehaald. Behalve als je blond met blauwe ogen bent, of een onooglijke kerel als die lamlul Mathijs of deze Erik, dan kun je uit je nek blijven kletsen tot je net zo lelijk als Maarten van Rossem bent. Rossum - whatever, who. Cares?!

Fidan cares. Erik cares. Mediapark cares.

Of de Vooravond niet zo’n heel goed programma was, kan ik niet over oordelen. Dat het een programma van de BNNVARA was waar Fidan slechts de presentator, niet de eigenaar van was, is een feit. Dus wat dat betreft ja: get over it. Dat is Fidan ook wel. Maar die Erik, dat is een man met issues en een bruine arm. Oh, en een spraakgebrek.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.