Upd: zestig tot tachtig Eritreeërs opgepakt
Binnenland

Upd: zestig tot tachtig Eritreeërs opgepakt.

Een groep protesterende Eritreeërs heeft zojuist in Veldhoven een auto belaagd, waarin volgens hen een veelbesproken Eritrese regeringsfunctionaris zit. Ook versperren de demonstranten de ingang van conferentiecentrum Koningshof, waar de man zijn zegje komt doen.

Een verslaggever meldt echter dat op de achterbank van de wagen niet de bewuste functionaris zit, maar diplomaat Solomon Mehari. Het conferentiecentrum in Veldhoven is vanaf vandaag tot en met zondag afgehuurd voor de jongerenafdeling van het regime in Eritrea. Frappant is dat duizenden mensen door dat (schrik)bewind juist het land zijn ontvlucht en naar Nederland zijn gekomen.

Vanmiddag werd door de voormalig staatssecretaris van Financiën van Eritrea al opgeroepen tot protest. De over de grond rollende demonstranten eisen dat de bijeenkomst wordt geschrapt, meldt Omroep Brabant.

Update 20.32 uur: De hermandad heeft zestig tot tachtig Eritreeërs in de boeien geslagen na de ietwat uit de hand gelopen demonstratie tegen de komst van de regeringsfunctionaris. Burgemeester Jack Mikkers van Veldhoven heeft daarnaast besloten de conferentie van de Eritrese jongerenafdeling te schrappen, weet de Telegraaf.

Alle artikelen geladen. Overzicht →