Eritrese vluchtelingen rellen in Duitsland 

11 december 2018 - 12:31

In het Duitse Ankerzentrum (staat voor aankomst, beslissing, repatriëring) in Bamberg hebben gisteren rellen plaatsgevonden tussen Eritrese vluchtelingen, beveiligingspersoneel en de politie.

Rond 0.45 uur brak er een akkefietje uit en werd beveiligingspersoneel ingeschakeld. Nadat zij door de Eritrese woestelingen werden aangevallen, werd de politie opgeroepen. Met ruim 100 agenten kwamen zij ter plaatse.

Op dat moment besloten de illegaliërs de deuren te barricaderen en de politie te bekogelen met stenen. Ook brak er brand uit in het complex. Omdat de vlammen steeds verder om zich heen grepen, vluchtten negen mensen het gebouw uit. Acht van hen werden direct gearresteerd. De negende besloot zich te verschuilen in een aangrenzend gebouw, waar hij korte tijd later werd overmeesterd.

Nadat de brandweer het vuur onder controle had, bleken negen mensen behandeld te moeten worden voor rookvergiftiging. De schade wordt op meer dan 100.000 euro beraamd. Oorzaak van de rel is onduidelijk. De autoriteiten willen tolken inzetten om met getuigen te kunnen praten.

Weet u, heel eerlijk gezegd kunnen we er na de gebeurtenissen in België en Frankrijk eigenlijk niet eens meer boos om worden. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie