Esquire: Vrouwonvriendelijk stuk is schuld van redactie
Entertainment

Esquire: Vrouwonvriendelijk stuk is schuld van redactie.

Arno Kantelberg, de hoofdredacteur van Esquire, heeft zijn excuses aangeboden voor het vrouwonvriendelijke stuk dat eerder deze week op de site verscheen. De fout lag volgens hem bij de redactie. 

"Ik zie niet alles wat er online verschijnt, dat is veel te veel om bij te houden. Dat wereldwijde web is heel snel", zei de hoofdredacteur tegen Gerard Ekdom op radio 2. Toen hij het stuk zag, heeft hij het volgens Nu.nl meteen offline laten halen. 

"Alles wat in het blad komt lees ik door, tot aan iedere komma. Voor online geldt dat niet. Dat is niet bij te houden, die jongens plaatsen vijftien stukken per dag. Die zijn hun eigen eindredactie. Ik lees niet eens de helft."

Het artikel met de titel '31 vrouwen die elke man een keer moet hebben gehad' zorgde voor ophef, vooral de beschrijving van de 'dronken dolly': een dronken vrouw die in slaap is gevallen, waarvan je als man best zou mogen profiteren. 

Jan Kooijman bemoeide zich met deze ophef door een tweet de wereld in te sturen: 

"Ik kan Jan geen ongelijk geven", is de reactie van Kantelberg. Hij noemt het artikel een "vrij smakeloos lijstje" en zegt de acteur een "draai om zijn oren" te hebben gegeven. Daarnaast kan Kooijman vandaag een telefoontje van hem verwachten. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →