Eten zoeken in afvalcontainer: 'Dit is nog lekker'

Eten zoeken in afvalcontainer: 'Dit is nog lekker' 

28 juli 2023 - 14:00

Dat iedere generatie zijn eigen gekke dingetjes heeft is natuurlijk niets nieuws. Maar het lijkt wel steeds gekker te worden. Zo ook bij de dertigers van deze tijd. Waar de dertigers vroeger bezig waren met succes, geld en een eigen huis is de nieuwe generatie dertigers met hele andere dingen bezig zoals: geluk, vrijheid en spiritualiteit. In de PowNed-televisieserie 30 en nooit meer … krijgt programmamaker Vera Verzijl een kijkje in het leven van deze bijzondere dertigers.

In de tweede aflevering van 30 en nooit meer bezit volgt Vera mensen die leven met zo min mogelijk spullen. Stress over het kopen van een huis is iets waar Simone absoluut geen last van heeft. Zij woont met haar simpele tentje in het bos of op de camping. Ze heeft een paar spulletjes die ze mee kan nemen op de fiets om zo van plek naar plek te reizen. Dat is natuurlijk een simpel bestaan: “In de winter wil ik voor het donker thuis zijn, dat is al rond vijf uur”. Dat betekent dus dat haar dagen in de winter heel kort zijn: “Ik lig dan in mijn slaapzak en denk na over het leven. Anders krijg ik het koud”. Ieder zo zijn ding natuurlijk.

Naast het kopen van een huis zijn veel dertigers bezig met het doen van de boodschappen, en dan vooral hoe die te betalen. Voor dat probleem hebben dumpster divers, Leonie en Nathan, een oplossing gevonden. Zij zoeken in het afval naar lekker eten: “Wij zijn vergeten om onze zintuigen te gebruiken. Vlees wordt grauw als het niet goed gekoeld is, dit is niet grauw en kan dus prima”. En dus eten ze lekker een stukje vlees, een plak kaas en een paar tomaten uit de vuilnisbak. Hun ‘vangst’ delen ze met hun huisgenoten, acht volwassenen en twee kinderen. Naast de besparing op de boodschappen wordt er ook bespaard op de stookkosten: “Ik ben gewend aan de temperatuur van vijftien graden”. Maar de thermometer in haar kamer geeft aan dat het elf graden is. Dan moet het zelfs voor Leonie koud zijn.

Bekijk hier de hele aflevering van 30 en nooit meer bezit. Aankomende donderdag om 21:05 uur 30 en nooit meer lelijk op NPO 3.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml