Ethiopische NL'er dreigde NL kapot te terroriseren 

20 juni 2018 - 09:17

Vorig jaar zomer speelde het Nederlands vrouwenelftal het Europees Kampioenschap (EK) in eigen land. Was superleuk. Norse mannen die normaliter geen f*ck geven om voetballende vrouwen wilden opeens getuige zijn van de sublieme prestaties, hetgeen leidde tot uitverkochte stadions. 

Eén van die 'supporters' was een asielzoeker uit piratenstaatje Ethiopië, naar links taalgebruik nu een Ethiopische Nederlander. De man, die destijds op kosten van de belastingbetaler een plekje in het azc te Schalkhaar had bemachtigd, bleek in verschillende steden te hebben gedreigd met het plegen van een terroristische aanslag.

Dreigen met aanslag = geen strafbaar feit

Alarmfase één natuurlijk, helemaal nadat bleek dat de man op kosten van de belastingbetaler in bezit was van een geldig toegangsbewijs voor een wedstrijd in speelstad Deventer. Toch kon de man niet worden aangehouden, want dreigen met een bloedbad is blijkbaar geen strafbaar feit. Dan moet u dat eerst doen, daarna kunt u worden opgepakt.

Wat wél tot de mogelijkheden behoorde was het uitvaardigen van een gebiedsverbod. Die kreeg deze verwarde Europese aanwinst dan ook. Hij mocht zich bij wedstrijden in De Adelaarshorst niet rond of in het stadion vertonen. 

Man inmiddels onvindbaar

Om de waanzin compleet te maken is Nederland de man inmiddels uit het oog verloren. Nadat hij uit het azc vertrok, hebben de autoriteiten geen flauw benul waar de terreurdreiger nu verblijft. Fijne gedachte, niet?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie