EU dreigt geldinfuus uit Oxfam te trekken 

12 februari 2018 - 16:55

Sinds het bekend is geworden dat de directie van Oxfam in 2010 in Haïti andere maatstaven voor humanitaire hulp dan de meesten van ons hanteerde, ligt de organisatie stevig onder vuur. 

Oxfam dient vanaf nu dan ook volledige openheid van zaken te geven. Als de organisatie geen duidelijkheid geeft over seksueel wangedrag van medewerkers, zal de Europese Commissie de banden met de hulporganisatie verbreken, meldt RTL Nieuws. Gisteren gaf Groot-Brittannië al aan de geldkraan dicht te zullen draaien als de voorwaarden geschonden worden.

"Wij verwachten van onze partners dat ze strikte ethische standaarden naleven", zei een woordvoerder van de Europese Commissie. In 2011 gaf de EU liefst 1,7 miljoen euro subsidie voor de hulpactie van Oxfam in Haïti. Maar nu rijst toch de vraag hoe dat geld dan precies besteed is. Onderzoek moet dat uitwijzen.

Ook zijn er berichten over seksueel wangedrag in Tsjaad. "De signalen moeten direct worden onderzocht, wij willen zo snel mogelijk maximale transparantie", aldus de woordvoerder. Plaatsvervangend Oxfam-directeur Penny Lawrence wachtte de bui in elk geval niet af, vandaag werd bekend dat ze is opgestapt. Ze zei met haar terugtreden de verantwoordelijkheid op zich te nemen.

Mocht u nou toch medelijden hebben. Doneren mag altijd! Hier vindt u zeven redenen waarom u dat zou moeten doen. Wij zijn de beroerdste niet en pikken er één punt uit. U moet namelijk nooit vergeten dat uw geld daar "zoveel meer waard" is, dan hier.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie