EU geeft Somalië 66 miljoen om piraten af te schrikken

EU geeft Somalië 66 miljoen om piraten af te schrikken 

10 december 2018 - 16:30

De Europese Unie, die net doet alsof massa-immigratie een oplossing is om arme mensen te helpen (is niet zo, check oud maar simpel kauwgomballen-filmpje) trekt 66,1 miljoen euro uit voor het door piraten geteisterde Somalië.

Tot en met 31 december 2020 krijgt het land hulp om piraten, smokkelaars en illegale visserij tegen te gaan. Voordat u denkt dat het geld fout besteed gaat worden, of grotendeels in de zakken van corrupte Somalibaasjes verdwijnt: Er worden opleidingen en trainingen van gegeven, het Somalische leger wordt versterkt en er wordt apparatuur aangeschaft voor de 'zeepolitie'. Daarnaast krijgt het land gratis politieke en militaire adviezen. 

Klinkt als een plan, nietwaar? Waar Nederland wegens schaarste bij Defensie eerder dit jaar besloot de missies te laten voor het is, gaat het alsnog tien mensen sturen.

Operatie Atalanta moet piraten (mensjes met een automatisch vuurwapen die even zwaar zijn als hun lichaamsgewicht en die niets te verliezen hebben) afschrikken in het zuidelijke deel van de Rode Zee, de Indische Oceaan en de Golf van Aden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie