EU is het eens: allemaal korter douchen in de winter

EU is het eens: allemaal korter douchen in de winter 

26 juli 2022 - 12:23

We hielden het niet voor mogelijk, maar de 27 EU-landen zijn het zowaar eens geworden. Over gasbesparingen de komende maanden die moeten voorkomen dat huishoudens, belangrijke bedrijven en ziekenhuizen zonder verwarming komen te zitten als Rusland de gaskraan volledig zou dichtdraaien.

"Het is belangrijk dat we aan de slag gaan", zei onze eigen minister Robje Jetten al. "We moeten besparen, besparen, besparen" en u in Nederland heeft volgens hem aangetoond dat dat kan. "Ẅe zullen uiteindelijk als Europa helemaal van het Russische gas af moeten en sneller moeten inzetten op andere energiebronnen."

De Europese Commissie presenteerde vorige week het noodplan met de naam Save gas for a safe winter omdat ze er geen vertrouwen in heeft dat het Russische gas zal blijven vloeien. Als in september blijkt dat er onvoldoende tempo met de besparingen worden gemaakt, kunnen de lidstaten besluiten om u te dwingen met verplichte maatregelen.Het is de bedoeling dat de komende maanden 45 miljard kubieke meter gas minder wordt geconsumeerd in de EU. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml