EU: 'La Mafia' als merkrecht mag niet, want schokkend
Buitenland

EU: 'La Mafia' als merkrecht mag niet, want schokkend.

Tegenwoordig is iedereen lichtgeraakt en daar dient te allen tijde rekening mee gehouden te worden. Een Spaanse restaurantketen 'La Mafia se sienta a la mesa' (oftewel: de maffia gaat aan tafel) mag geen Europees merkrecht claimen, want dat ligt gevoelig.

De Spaanse keten van themarestaurants zegt dat het alleen maar haar restaurants wil inrichten met als thema de filmreeks 'The Godfather'. Erg leuk bedacht, want wie wil daar nou niet eten? Maar de Italiaanse overheid maakte bezwaar tegen het vastleggen van de merkrechten en een rechtbank van de Europese Unie oordeelt nu dat dit terecht is. 

"Het merk schetst, inclusief het merkbeeld met een rode roos, een positief beeld van de criminele organisatie", volgens de rechters. En dat is niet de bedoeling, want weet u wel wat geboefte van de maffia allemaal aan zijn kerfstok heeft hangen? 

La Mafia zou slachtoffers van de maffia, familieleden en 'ook iedereen die op het grondgebied van de Unie met dat merk wordt geconfronteerd en een gemiddelde gevoeligheids- en tolerantiedrempel heeft' kunnen schokken, meldt RTL Z.  

Alle artikelen geladen. Overzicht →