EU naar rechter om vluchtelingenweigeraars 

07 december 2017 - 12:55

Polen, Tsjechië en Hongarije worden voor het hekje gesleept omdat zij wél hun poot stijf houden en weigeren om de grenzen wagenwijd open te gooien voor vluchtelingen. 

Omdat de rest van Europa dit nou eenmaal wel doet zijn die landen asociaal en dus moeten ze op hun knieën worden gedwongen. 'Solo-optredens' zoals van deze drie landen zouden de effectiviteit van het Europese migratiebeleid ondermijnen.

Dat 'effectieve migratiebeleid' bestaat dus uit massa's migranten Europa binnen te halen en die vervolgens te herplaatsen over de lidstaten. Als nou iedereen braaf meedoet, dan valt dit voor iedereen best wel mee is de gedachte. En wat de lokale bevolking daarvan vindt zullen de hoge heren van de volksvertegenwoordiging worst zijn, Brussel bepaalt, u betaalt.

Maar daar doen Polen, Tsjechië en Hongarije dus mooi niet aan mee. Orbán, de premier van Hongarije, bijvoorbeeld komt wel keihard op voor zijn eigen burgers en geeft aan dat hij helemaal niks moet zonder dat het Hongaarse volk dat wil.

Het Hof bepaalde echter eerder al dat figuren als Orbán weliswaar zoveel kunnen roepen, maar naar Brussel dien je gewoon te luisteren. Nu blijkt dus dat die landen nog steeds niet willen meewerken en dus heeft onze eigen TimmerFrans geen andere keus dan de gang naar de rechter te zetten, liet hij vanochtend weten tijdens de presentatie weer een fantastisch nieuwe asielagenda.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.