EU opent poort voor Veiligelandiërs uit Marokko, Tunesië en Egypte

EU opent poort voor Veiligelandiërs uit Marokko, Tunesië en Egypte 

28 april 2022 - 11:01

Fijn, ons landje kan nu al de stroom migranten nauwelijks aan maar als het aan 'Brussel' ligt gaan dat er nog veel meer worden: nog dit kaar zouden de EU-poorten open moeten gaan voor arbeidsmigranten uit Marokko, Egypte en Tunesië.

En dat is nog niet alles. De Europese Commissie wil ook de voorwaarden voor verblijf van werknemers van buiten de EU versoepelen. Door bijvoorbeeld tijdelijke werkloosheid toe te staan. Met de Afrikaanse landen wordt nog gesproken over een zogenaamde EU-talentenvijver waaruit 'we' arbeidskrachten kunnen selecteren.

Juist ja. Het is misschien op het eerste gezicht niet zo duidelijk, maar dit is een win-win-situatie. Er is namelijk een tekort aan arbeidskrachten in de EU en migranten uit veilige landen komen vaak naar de EU in de hoop op een beter leven. Deze zogenaamde Veiligelandiërs vangen bot in de asielprocedure. Regelmatig zorgt deze migrantengroep voor overlast in en rond opvangcentra, of door agressie en/of zwartrijden in het openbaar vervoer.

"Door verdeeldheid onder lidstaten lukt het al jaren niet om tot een Europese oplossing te komen. Brussel gooit het daarom over een andere boeg door nu maar legale migratieroutes te creëren", meldt De Telegraaf.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml