EU deelt uit: ALLES gratis voor vluchtelingen Griekenland
Buitenland

EU deelt uit: ALLES gratis voor vluchtelingen Griekenland.

In Griekenland worden vanaf heden 22.000 huurhuizen beschikbaar gesteld voor ongeveer 30.000 vluchtelingen, die daar dan (uiteraard) gratis in mogen wonen. Nu maar hopen dat dat genoeg is, voor je het weet resulteert het geven van woningen in kansloze sit-ins bij Griekse stadhuizen.

De Europese Commissie trekt de portemonnee en maakt 93,5 miljoen euro over zodat de vluchtelingen in Griekenland nog dit jaar hun opvangkamp uit kunnen.

Daar waar de Griekse burger kapot bezuinigd wordt door de eigen regering, ontvangt diezelfde regering nu dus een smak geld om vluchtelingen wél fatsoenlijk te huisvesten. Ach ja, de Europese geldkraan heeft toch al rijkelijk gevloeid naar Griekenland, deze subsidie kan er wat dat betreft ook nog wel bij. 

De Europese Commissie keurde vandaag in totaal voor 209 miljoen euro goed aan nieuwe noodhulp-projecten in Griekenland. Omdat kaakchirurgen, piloten en oogartsen vluchtelingen (schuilnaam) zich pas écht thuisvoelen in een omgeving waar ze volledig aan het uitkeringsinfuus kunnen hangen, krijgen ze maandelijks (afhankelijk van de gezinssamenstelling) ook nog graties geld voor voedsel, medicijnen, psychosociale bijstand en onderwijs.

Alle artikelen geladen. Overzicht →