EU woest, want China dumpt massaal goedkope stekkerauto's op markt

EU woest, want China dumpt massaal goedkope stekkerauto's op markt 

13 september 2023 - 10:08

Dat krijg je er nou van hè? Iedereen moet van de overheid als een malle gaan deugen voor het klimaat dus wordt de benzineauto onbetaalbaar gemaakt en de dieselauto overal geweerd, maar wat ook onbetaalbaar is, is de elektrische auto. Alleen, daar is voor de burger gelukkig een oplossing: goedkopere auto's uit China aanschaffen.

In China hebben ze het namelijk niet zo op mensenrechten, maar des te meer met verheerlijking van het eigen staatsmerk. De prijs van allerlei producten wordt daar kunstmatig laag gehouden door a) het uitknijpen van het eigen personeel maar vooral b) met enorme staatssubsidies.

Dit geldt dus ook voor elektrische auto's. De Europese commissie is daarom woest, want het is oneerlijk. Die oneerlijke concurrentie schaadt onder meer Europese autofabrikanten, zegt commissievoorzitter Ursula von der Leyen dan ook in haar jaarlijkse 'troonrede'.

De EU zou kunnen besluiten tot strafmaatregelen. "De wereldmarkt wordt overspoeld door goedkopere Chinese elektrische auto's", constateert Von der Leyen in haar zogeheten Staat van de EU in het Europees Parlement in Straatsburg. De prijs wordt "kunstmatig laag gehouden met enorme staatssubsidies. Dat verstoort onze markt".

Nee, dat moeten we niet hebben. Frankrijk dringt al lang erg aan op zo'n onderzoek naar 'dumping' door China. Maar vooral Duitsland stribbelde tegen, omdat het een handelsoorlog met China vreest. En dat moeten we al helemaal niet willen natuurlijk. Er moet wel geld verdient worden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml