Europa wacht hoge prijs door laf Brussel

Europa wacht hoge prijs door laf Brussel  

10 oktober 2019 - 11:15

Mijn hoofd ontploft. De waanzin die het nieuws brengt, zorgt voor kortsluiting. Het kán niet waar zijn dat degenen die aan de touwtjes trekken, zij die op de knoppen drukken, niet zien wat zich zal afspelen nu de Amerikanen Noord-Syrië aan de Turken hebben overgelaten. Het kán niet waar zijn dat degenen die onze nationale veiligheid bewaken, denken dat het een goed plan is om ‘NAVO-bondgenoot’ Turkije Koerden af te laten slachten. Het kán niet waar zijn dat ze in Brussel blind zijn voor de vluchtelingenstroom die ook de komende maanden richting Europa zal trekken. En het kán al helemaal niet waar zijn dat onze politici niet beseffen dat al die IS-strijders nu probleemloos zullen terugkeren dankzij de Turken. Gewoon, om na het kelen doorsnijden, vrouwen verkrachten en sadistje spelen weer hun hand op te houden aan het uitkeringsloket en nog met urgentie woonruimte toegewezen te krijgen ook.

“Daar is geen enkel bewijs voor”, zou GroenLinkser Judith Sargentini zeggen. Gewoon doorlopen. Doorleven. Niet te veel aan denken. En dat terwijl het de taak van politici is om hier wél aan te denken. Daar worden ze voor betaald. Dat dankzij de Koerden onze jihadisten daar vastzitten, lijkt ze koud te laten. Dat ze dankzij de Turken weer deze kant uit zullen komen, willen ze niet weten. Te moeilijk. Je vraagt je af waarom?

Omdat ze weten dat er in Nederland al meer sympathisanten van IS vrij rondlopen dan onze politiemacht aankan? Dat je die ‘dus’ niet boos moet maken? Of omdat ze weten dat er onder de vluchtelingen veel meer moordenaars zitten dan ze willen toegeven? En je die ‘dus’ niet op ideeën moet brengen? Zijn ze bang dat onder hun bewind de oorlog in Europa écht uitbreekt en wij burgers aan zelfinrichting zullen doen, omdat zij nalaten te handhaven? Is de klimaathysterie ‘dus’ een goede bliksemafleider? Of omdat ze Nederland allang uitgeleverd hebben aan de islam, zoals Amsterdam allang uitgeleverd is aan de Mocro-Maffia? Wat natuurlijk ook een afdeling van de islam is.

Het is makkelijker om mijn column af te doen als racisme en haatzaaierij dan de Blauwe Moskee in Amsterdam te beletten hun gejengel vanaf de minaretten de wijk in te galmen. Want ach, het is een ‘oproep tot gesprek aan de niet-islamitische bewoners van Amsterdam-West’, geen kolonisatie van wijk, land, recht en moraal. Zoals we ook maar moeten wennen aan trouwstoeten die agenten neermeppen, jongeren die bejaarden beroven, homo’s die gemept en meisjes die bedreigd worden. ‘Dus’ is het makkelijker om ‘NAVO-bondgenoot’ Turkije te geloven als ze zeggen een ‘veilige zone’ in Noord-Syrië te bewerkstelligen dan onder ogen te zien wat er daadwerkelijk gebeurt. Laat staan om op te treden tegen een volkerenmoord op Koerden, een vrijgeleide voor IS-moordenaars te beletten en een Europees slachtveld te voorkomen.

Want als politici de dreiging van moordende islamieten serieus zouden nemen en een manier hadden gezocht om IS-strijders te berechten, zou hún hoofd ontploft zijn. Nee. Dan liever het hoofd van de columnist.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.