EU-politici te lui voor metro, eisen extra treinen 

28 maart 2018 - 14:11

Sommige mensen hebben het ook maar zwaar. Europarlementariërs bijvoorbeeld, die moeten regelmatig met gevaar voor eigen leven naar Brussel afreizen om in het Europese parlement te debatteren over subsidies ten behoeve van de ontwikkeling van een onduidelijke regio in het Oostblok.

Daarvoor moeten ze natuurlijk wel eerst bij het parlement zien te arriveren. Dit gaat wanneer men afkomstig is uit een ander land verreweg het makkelijkst via luchthaven Zaventem. Maar dan begint de ellende: dan moet met het 'gewone' Belgische openbaar vervoer gereisd worden.

En daar hebben de Europarlementariërs geen zin in. Want te traag, te druk en, dat zeggen ze niet hardop natuurlijk, voor het plebs, het klootjesvolk.

Vandaar dat in een deze week door de begrotingscontrolecommissie van het Europees Parlement goedgekeurd rapport over de eigen huishouding staat geschreven dat onze zuiderburen maar 'even' extra treinen moeten gaan ophoesten, meldt De Telegraaf.

Metro is te moeilijk

Die extra treinen (van de luchthaven naar station Brussel-Luxemburg) zijn ook nodig omdat de politici anders niet op tijd komen. Maar hoe doet de Belgische burger dat dan? Die gaat gewoon met de metro, maar dat schijnt voor geldgraaiers in Brussel  te ingewikkeld te zijn.

Omdat dit natuurlijk niet aan u verkoopt, wordt ook het argument aangedragen dat het beter is voor het milieu (want minder CO2-uitstoot). Het Europees Parlement heeft namelijk ook op uw kosten een aantal van 110 chauffeurs in vaste dienst die op afroep beschikbaar zijn.

Het is nog niet bekend of de Belgen aan het trein-verzoek mee gaan werken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie