'Verdachte Berlijn zat vier jaar vast in Italië'
Buitenland

'Verdachte Berlijn zat vier jaar vast in Italië'.

De Tunesiër Anis Amri, de man die hoofdverdachte is in de aanslag op de Berlijnse kerstmarkt, zou eerder al vier jaar in de cel hebben gezeten in Italië. Hij zou daar brand hebben gesticht in een school. Ook werd hij al eens veroordeeld in Tunesië. De Duitse politie heeft nu 100.000 euro uitgeloofd voor de persoon die de de gouden tip geeft voor de aanhouding.

Amri werd volgens The Guardian geboren in Tunesië maar hij verdween zeven jaar geleden uit dat land. Op het arrestatiebevel staan ook zes andere namen die Amri gebruikt zou hebben. Hij moet als vuurgevaarlijk behandeld worden. 

De vader van Anis Amri liet woensdag via de regionale radiozender Mosaïque FM weten dat zijn zoon ongeveer zeven jaar geleden uit Tunesië verdween en als illegale immigrant in Italië terechtkwam. Na zijn vrijlating dook hij in 2015 op in Duitsland. Hij had nog wel contact met zijn broers maar niet met zijn vader. Deze is door veiligheidsdienst opgehaald voor verhoor om uit te vinden of er sprake kan zijn van radicalisering en betrekkingen met Islamitische Staat.

Volgens AP werd Amri eerder al als potentieel terreurverdachte gezien. Daarom zou Duitsland hem het land hebben willen uitzetten.

Bij de aanslag op de kerstmarkt kwamen 12 mensen om het leven en raakten 47 mensen gewond.

Alle artikelen geladen. Overzicht →