Evenementenbranche: Kabinet, wees duidelijk en geef meer steun

Evenementenbranche: Kabinet, wees duidelijk en geef meer steun 

12 juli 2021 - 12:04

Een groot deel van het festivalseizoen dreigt in het water te vallen nu het kabinet weer de maatregelen heeft aangescherpt. De Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) en Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) zijn not amused en willen nu duidelijkheid en extra steun van het kabinet.

Zoals u weet gaat er voorlopig een streep door meerdaagse evenementen en eendaagse festivals kunnen tot 13 augustus alleen doorgaan als 'zitfeest' met maximaal duizend bezoekers (schiet dus totaal niet op). Of evenementen na die datum wél kunnen doorgaan is onzeker.

Evenementenorganisatoren zijn door de overheid "in een onmogelijke situatie gemanoeuvreerd", schrijven de VNPF en VVEM in een gezamenlijke verklaring. "Evenementen kunnen, in tegenstelling tot de horeca, niet met één druk op de knop weer starten. Het is een volkomen onrealistische situatie voor organisatoren om leveranciers, personeel, artiesten en bezoekers nog weken aan het lijntje te houden. Er is nu duidelijkheid van de overheid nodig en niet pas half augustus."

Om te overleven eist de branche ook extra steun en dan wel in de vorm dat de compensatie vanuit het garantiefonds verhoogd wordt van 80 naar 100 procent. Ook wil de branche dat het kabinet evenementen een schadevergoeding geeft die buiten de garantiefondsregeling valt. Daarnaast moeten de steunpakketten voor de sector doorgezet worden naar het eerste kwartaal van volgend jaar.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml