Evenementenbranche: Versoepelingen een farce

Evenementenbranche: Versoepelingen een farce 

25 januari 2022 - 15:29

Het kabinet mag dan vanavond doodleuk versoepelingen gaan aankondigen, de evenementenbranche is niet blij. Alleen onder strenge voorwaarden - zoals een maximum aantal bezoekers en zitplaatsen - mogen zij open. En daar schieten ze geen moer mee op. De Alliantie van Evenementenbouwers en het EventPlatform noemen de voorwaarden "onwerkbaar".

"Wij schieten hier echt niets mee op", zegt Jolanda Jansen namens de Alliantie van Evenementenbouwers in een reactie op de uitgelekte plannen. "Deze versoepelingen zijn misschien bedoeld als een eerste stap in de goede richting, maar het is een veel te kleine, onwerkbare en daarmee nietszeggende stap." Ook stelt Jansen, tevens directeur van Rotterdam Ahoy, dat de nieuwe regels voor evenementen het onmogelijk maken om iets te organiseren. "Het is een farce."

De Alliantie van Evenementenbouwers en het EventPlatform hebben eigenlijk maar één doel en dat is weer volledig open kunnen gaan. "We begrijpen echt wel dat we misschien niet in een stap naar 100 procent open kunnen gaan, maar we moeten wel binnen een paar weken naar die 100 procent toewerken", zegt Riemer Rijpkema van EventPlatform, een koepel in de zakelijke evenementenbranche. Rijpkema zegt begin maart volledig open te willen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml