Ex-beveiliger Wilders was fout, heel erg fout
Binnenland

Ex-beveiliger Wilders was fout, heel erg fout.

Voor de 36-jarige Faris K., bekend van het delen van vertrouwelijke informatie uit politiesystemen, stond vanmorgen de eerste niet-inhoudelijke zitting op het programma. De voormalig DBB'er (Dienst Bewaken en Beveiligen), een echte recidivist, was zelf niet aanwezig.

Volgens de officier van justitie heeft K. zich schuldig gemaakt aan een aantal zeer ernstige feiten. Zo zou hij informatie over de woonplaats, de beveiliging en de manier van vervoer van PVV-leider Geert Wilders hebben verspreidt. Ook sprak hij over een nieuw dienstwapen en over het bezoek aan Nederland van één van de dochters van de voormalige Amerikaanse president Barack Obama.

Recidivist?

Het was niet de eerste keer dat K. vertrouwelijke informatie uit politiesystemen met iedereen deelde; in 2008 kreeg hij als medewerker van de politie Utrecht een taakstraf van 100 uur voor dergelijke feiten.

Is er iemand wakker, hallo?

U vraag zich nu af: hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat een veroordeelde, en dus onbetrouwbare, man de mogelijkheid krijgt opnieuw in de fout te gaan (en dat dus ook deed). Tsja, die vraag kan alleen de leiding van de DBB voor u beantwoorden.

K. wilde stoer doen tegen 'meisjes'

Advocaat Peter Plasman probeert K.'s loslippigheid te bagetaliseren door te vertellen dat K. de info niet met criminelen heeft gedeeld. Hij wilde slechts 'stoer doen' tegen meisjes. Besef: als je als 36-jarige nog stoer moet doen tegen meisjes, dan is er iets ernstig fout gegaan in je leven. Hij zal wel vrouwen bedoelen. Bovendien, zo stelt Plasman, is het niet duidelijk (zelfs niet binnen de DBB) welke informatie wél en niet gedeeld mag worden en met wie. Sure. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →