Ex-D66'er krijgt werkstraf om billenkoek
Binnenland

Ex-D66'er krijgt werkstraf om billenkoek.

Een vrijpostig D66-raadslid uit Kropswolde heeft een werkstraf van 120 uur gekregen omdat hij billenkoek heeft uitgedeeld aan twee stagiairs. Hij deed dat in zijn functie van directeur van een bouwmarkt in Surhuisterveen.

Deze 53-jarige Harry Fischer deelde de billenkoek uit aan de twee 17-jarige jongens omdat ze iets verkeerds hadden gedaan. Ook gaf hij ze een bilmassage, meldt RTV Noord. Personeelsleden van de bouwmarkt vertelden dat ze de billenkoekaffaire eerst hadden opgevat als een grote grap. Totdat hun baas de tikken begon te tellen en steeds harder leek te slaan. 

Als klap op de vuurpijl heeft de inmiddels ex-D66'er zijn vinger in de anus van een van de jongens gestopt. Juridisch gezien is dit verkrachting. De officier van justitie eiste daarom vier maanden celstraf. Het ex-raadslid komt er met 120 uur werkstraf, waarvan 40 voorwaardelijk, dus goed van af. 

Fischer had zijn democratische vriendjes van de D66-fractie Hoogezand-Sappemeer niet ingelicht over de ontuchtige praktijken. Toen de affaire uitlekte, is hij uit de fractie gezet. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →