Ex-drugshandelaar eist drugsgeld van erfgenamen Endstra
Binnenland

Ex-drugshandelaar eist drugsgeld van erfgenamen Endstra.

Voormalig xtc-handelaar Ronald van Essen is boos op de erfgenamen van wijlen Willem Endstra. Van Essen verdiende naar eigen zeggen vuilniszakken vol drugsgeld, investeerde dat bij Endstra om wit te laten wassen maar zag zijn crimineel verdiende geld nooit terug. Een rechtszaak moet uitkomst bieden. 

Toni van Hees, die door de staat is aangesteld om het vermogen van Willem Endstra op te sporen en te verdelen, vindt dat crimineel geld nooit uitgekeerd kan worden. Ook de erven van Endstra menen dat de vordering van Van Essen elke grond mist.

De voormalig crimineel, die in 1999 door zijn hoofd werd geschoten en daardoor blijvend invalide is, lijkt vooralsnog weinig voet aan de grond te krijgen. Aan de hand van het voorlopig getuigenverhoor wil Van Essen hard maken dat hij recht heeft op zijn miljoenen. De rechtbank wees het verzoek eerder af omdat het uitkeren van crimineel verdiend geld dus witwassen is. Het Hof beoordeelt de kwestie in hoger beroep.

Dan is er nog iets dat Van Essen wil laten ophelderen: de aanslag op zijn leven in 1999. Hij wil liefst 31 mensen optrommelen die voor hem getuigen, zodat hij hoopt aan te tonen dat de familie Endstra achter de deels mislukte liquidatie zit. Het Hof beslist 4 september of dat door kan gaan. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →