Ex-hoofdredacteur eist rectificatie Revu
Entertainment

Ex-hoofdredacteur eist rectificatie Revu.

Nieuwe Revu blijft Marijn Schrijver onaangenaam verrassen. Begin september moest hij per direct vertrekken als hoofdredacteur, afgelopen week verscheen er een afscheidsredactioneel in het blad dat hij niet zelf had geschreven. Schrijver heeft dan ook middels zijn advocaat Yvonne Berkeljon om een rectificatie gevraagd.

Berkeljon staat Schrijver bij in de zaak rond de tussentijdse opzegging van zijn tijdelijke contract bij uitgever Pijper Media. Ze noemt het redactionele stuk "een journalistieke doodzonde", citeert Villamedia. De advocaat van Pijper Media wil niet reageren. De tekst staat in het nummer dat nog amper in productie was toen Schrijver al weggebonjourd was.

Onder de kop 'Schrexit' staat de volgende afscheidstekst gedrukt in het blad: 

'Dit is 'm dan, mijn laatste Revu als hoofdredacteur. Ik wil u, de lezer, graag bedanken voor de anderhalf jaar waarin ik op deze plek mijn gedachten met u heb mogen delen. Ik hoop dat u van mijn laatste nummer geniet, en wens de redactie veel plezier en succes met het maken van nog vele mooie Revu’s.'

Meer gedonder met de Pijpers

Schrijver was hoofdredacteur sinds april 2015 en was de opvolger van Erik Noomen. Die wilde niet prijsgeven waarom hij opstapte in februari vorig jaar, volgens ingewijden waren bezuinigingen die Pijper Media hem op bleef leggen de reden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →