Ex-lid pedovereniging duikt onder in Mexico

Ex-lid pedovereniging duikt onder in Mexico 

02 februari 2022 - 12:41

In de rechtbank van Rotterdam dient vandaag de strafzaak tegen leden van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Goed nieuw dus, maar helaas durfde niemand van de gedagvaarde personen zijn smoel te vertonen. Een van hen, ene Nelson M., heeft zelfs politiek asiel aangevraagd in Mexico, laat zijn advocaat Theo Hiddema weten.

Hij en twee anderen staan terecht omdat ze online hebben gestreden voor het legaliseren van seksuele relaties tussen volwassenen en kinderen. Ze ontkennen of bagatelliseren volgens het Openbaar Ministerie de schadelijkheid van seksueel contact tussen kinderen en volwassenen en zetten kinderen als lustobject neer.

Ondanks dat zij dit kennelijk normaal vinden, zijn ze toch bang voor gerechtigheid. Hiddema werd pas gisteravond geïnformeerd door Nelson. "Ik kreeg heel laat bericht dat hij politiek asiel heeft aangevraagd in Mexico. Hij zit 9.000 kilometer verderop." Hiddema zei ook dat zijn cliënt "niet met welbehagen naar deze strafzaak toeleeft. Dat uit zich in weerbarstig gedrag. Hij heeft me gisteravond laten weten dat hij een skypeverbinding wenst."

De rechtbank gaat door met de inhoudelijke behandeling van de zaak. De rechtbankvoorzitter noemde het jammer dat de verdachten er niet zijn en zei dat ze graag het gesprek met ze was aangegaan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml