Ex-raadslid acht maanden de bak in voor seks met 13-jarige
Binnenland

Ex-raadslid acht maanden de bak in voor seks met 13-jarige.

Ex-raadslid (PvdA) en oud-basisschooldirecteur Khalid T. uit Gouda is zojuist veroordeeld tot acht maanden cel (en het betalen van een schadevergoeding van 1.500 euro) omdat hij zich heeft vergrepen aan een 13-jarige meisje (u weet wel, die ene die hem om de tuin leidde door er uit te zien als 21).

Meneer de rechter achtte het bewezen dat de twee afgelopen augustus seks hadden in het Campanile hotel in Gouda. Hij toonde wel enigszins begrip voor het slachtoffer de dader door hem vrij te spreken van het onttrekken aan het ouderlijk gezag, omdat hij zogenaamd niet kon weten dat het meisje minderjarig was (welke 13-jarige ziet er nou in vredesnaam uit als 18 plus?).

Ach, daar mogen we vast niet teveel over zeuren. Acht maanden brommen achter de tralies dus. Het Openbaar Ministerie had trouwens vijftien maanden geeist. De officier van justitie nam hem vooral kwalijk dat iemand in zijn positie - als volwassen man en directeur van een basisschool - beter had moeten weten.

Het heerschap heeft zelf zoals u weet altijd ontkend. Hij zou een kamer in het hotel voor haar geboekt hebben en daarna weg zijn gegaan. Hij deed dat naar eigen zegge 'uit goedheid', want het meisje zou nergens heen hebben gekund en ruzie hebben met haar ouders.

Alle artikelen geladen. Overzicht →