Ex-raadslid bestal gehandicapte bejaarde
Binnenland

Ex-raadslid bestal gehandicapte bejaarde.

Een oud-raadslid van Vlaardingen, PvdA'er Peter van W., zou een gehandicapte vriend hebben bestolen. Hij wordt ervan verdacht de Vlaardinger 64.000 euro te hebben ontfutseld. 

De man bood de oude Vlaardinger tien jaar geleden aan om hem te helpen met zijn administratie, omdat het slachtoffer slechtziend werd. "Ik adviseerde hem al toen hij jaren geleden voorzitter was van de Vlaardingse Raad voor Sport en Recreatie. Daar ken ik hem van. We bleven vrienden", aldus het slachtoffer.

"Later ging ik lichamelijk verder achteruit. Iedere week ging ik met hem boodschappen doen en liet ik hem met mijn pasje pinnen. Nu blijkt dat hij ook geld in zijn eigen zak stopte en met de pinpas ook naar de bank ging om geld op te nemen. Soms twee keer op één dag. Heb ik niks van geweten", aldus de Vlaardinger, die inmiddels 88 jaar oud is. 

In 2013 liep het ex-raadslid tegen de lamp. De Belastingdienst belde aan bij het slachtoffer om spullen in beslag te nemen, terwijl de man niet eens wist dat hij schulden had. "Kort daarvoor reageerde Peter al niet meer op mijn telefoontjes en hoorde ik niks meer van hem. Als ik hem hier in de rechtszaal tref, zeg ik helemaal niks. Het komt nooit meer goed."

Wanneer de strafzaak wordt voortgezet is nog niet bekend. De 73-jarige Van W. was gisteren niet bij de zaak aanwezig, meldt AD.

Alle artikelen geladen. Overzicht →