Ex-tbs'er wandelt rechtszaal uit, OM in paniek 

29 januari 2018 - 13:40

Woehaha, weer een spraakmakende aflevering uit de giga real life-serie 'De puinhopen van het rechtssysteem'. Ditmaal met een hoofdrol voor ex-tbs'er John van T. en een rechtbank die nooit van de uitspraak 'voorkomen is beter dan genezen' heeft gehoord. 

De 48-jarige van T., die al zo'n beetje sinds het moment van volwassen worden tbs-verpleging kreeg, gijzelde vorig jaar twee mensen in Budel. Niet lief, zo oordeelde het ministerie van Justitie.

Van T. werd daarom in voorarrest gezet. Onlangs besloot een poppetje bij het OM dat de verdachte wel lang genoeg in beperking had gezeten en regelde dat Van T. zijn proces in vrijheid mocht afwachten.

Vanmorgen moest hij voor de rechtbank in Den Bosch verschijnen. John kwam netjes binnen, alles in orde. Op het moment dat de officier van justitie hem wilde veroordelen tot tbs sloeg de voorgaande dertig jaar ook erg goed aan, dus waarom niet gewoon nog een keer opleggen, besloot John dat het welletjes is geweest. Op zijn dooie akkertje wandelde hij de rechtszaal uit, het OM in totale verbijstering achterlatend.

Van T. is geen lieverdje, heeft door de jaren heen een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Eind jaren tachtig werd hij veroordeeld voor doodslag. Hij kreeg destijds celstraf en tbs. In 1997 wist hij via luchtbuizen de van Mesdagkliniek in Groningen te ontvluchten, waarna hij bij een overval in België tegen de lamp liep.

Anyway, John had de mogelijkheid tot het verlaten van rechtbank, want vrij uit voorarrest. Niemand die John tegenhield.

In plaats van adequaat op te treden en de mensheid tegen een recidivist beschermen, bewandelt het OM de omgekeerde weg. "We willen zo spoedig mogelijk weten waar hij is en we gaan zorgen dat de slachtoffers worden gewaarschuwd en veilig zijn", aldus een woordvoerster.

En nu allemaal in koor: een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, waar is John van T. gebleven? Hij is niet hier, hij is niet daar, hij is naar..

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie