'Ex-terrorist' bevestigt: polderjihadi's slimmer uit cel
Buitenland

'Ex-terrorist' bevestigt: polderjihadi's slimmer uit cel.

Wat een verrassing! De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding is bang dat jihadisten tijdens hun verblijf achter de tralies verder zijn geradicaliseerd. Dit beeld wordt nu bevestigd door een ex-lid van de Hofstadgroep, de 33-jarige Jason Walters.

Dat het totaal geen zin heeft om jihadisten een jaartje of zeven in de cel te stoppen in de hoop dat ze hun ziekelijke radicale denkbeelden laten varen, hadden we allemaal vooraf wel kunnen bedenken tot ieders verrassing bleek uit onderzoek dat jihadisten in de cel eerder verder dan ge-deradicaliseerd zijn.

"Ze hebben in gevangenschap nieuwe netwerken kunnen opbouwen", zegt Walters, die zelf wel het licht heeft gezien en naar eigen zeggen nu een brave burger is, in een interview met De Telegraaf. "Daarnaast hebben ze door contacten met andere jihadisten – hun 'broeders' – nieuwe zaken kunnen leren. Ze komen er slimmer uit dan ze naar binnen gingen."

Gelukkig hebben de inlichtingendiensten onze rug en worden losgelaten polderjihadisten goed in de gaten gehouden. Kunnen we allemaal rustig verder slapen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →