Voormalig Cambuur trainer De Jong wil uitkering, krijgt niks
Sport

Voormalig Cambuur trainer De Jong wil uitkering, krijgt niks.

Henk de Jong, de oud-trainer van SC Cambuur, heeft naar eigen zeggen alle recht op een uitkering, maar krijgt hem niet. Daarom is hij nu boos op uitkeringsinstantie UWV.

De trainer ging in februari weg bij de Friese club en kreeg tot 1 juli doorbetaald. Per 1 augustus heeft De Jong weer een betaalde baan als commercieel medewerker bij FC Groningen. Dat betekent dat de man een maand lang zonder inkomsten zit.

Daarom vroeg hij een uitkering aan: "Ik heb openlijk gesolliciteerd, zelf een baan gevonden en ben een eigen bedrijf gestart om maar inkomsten te krijgen door lezingen te geven. Dan heb je één maand steun nodig van het UWV maar die krijg je niet, terwijl je dertig jaar lang betaald hebt", aldus de voormalig voetbaltrainer. Ook zijn partner zit ermee in de maag: "Mijn vrouw vindt het verschrikkelijk".

Hij kreeg nog wel een brief uit Amsterdam na zijn uitkeringsaanvraag, schrijft de NOS. "Een onpersoonlijk briefje, terwijl er gewoon een kantoor in Leeuwarden is. Had me daar naartoe gehaald en het uitgelegd", zegt De Jong. "Ik vind dit schandalig en ben er behoorlijk pissig over. Het is een belangrijke beslissing voor een gezin. Wij hebben thuis vier kinderen, waarvan twee studerende jongens. Dat kost gewoon veel geld."

Alle artikelen geladen. Overzicht →