Excuses zijn wel op zijn plek

Excuses zijn wel op zijn plek 

14 december 2022 - 14:06

Nee, we hebben het even niet over het slavernijgebeuren. Niet over excuses, die gepaard moeten gaan met geld. Ik kijk ook niet uit naar excuses die geëist gaan worden door gastarbeiders, die nooit waargemaakte gouden bergen beloofd zijn. Of naar excuses van asielzoekers die niet snel genoeg hun bed, dak boven het hoofd en uitkering hebben gekregen en daar nog steeds trauma’s aan hebben.

Maar excuses zijn wel op zijn plek. Vergoedingen ook. En dan niet eens voor daden die in een ver verleden hebben plaatsgevonden maar nog geen twee jaar geleden. Excuses voor alle uitspraken die Hugo de Jonge gedaan heeft over mensen die zich niet wilden laten vaccineren. Over de dwang die hij in het vooruitzicht stelde voor ongevaccineerden, over de vanzelfsprekendheid waarmee deze mensen uitgesloten moesten worden en vooral voor de volksmennerij die ermee gepaard ging. Je mocht geen vergelijkingen maken met de communicatie van de Duitsers ten tijde van de Tweede Wereldoorlog maar het feit blijft wel dat dat propagandalessen van de nazi’s afgestoft en verfijnd zijn. Het is dat er oorlog uitbrak in Oekraïne en de opkomst van de westerse dictatuur door de Russen werd gestopt anders was er een kliklijn met vergoeding opgezet om de ongevaccineerden aan te geven. Maar dat mag je allemaal niet zeggen hé? Toch zei Elon Musk het helder: “My pronouns are Prosecute/Fauci”

Hetzelfde geldt voor de Fauci’s van de Lage Landen, maar vooral voor de marionettenspelers die ze aanstuurden: Mark Rutte en Hugo de Jonge. Macht corrumpeert; geef macht aan de simpele zielen en ze verdedigen met verve de meest idiote voorstellen: elkaar niet aanraken, niet zien, oma alleen dood laten gaan, taartjes in de buitenlucht eten beboeten, geen gezin van vijf bij jou over de vloer, maar jij mag wel naar het gezin van vijf, een qronapas om buiten op het terras te zitten, om te winkelen en te sporten. Een bewijs dat je mens bent, vastgelegd in de moderne variant van de Ausweis: een QR-code. De Duitsers wisten dat de kracht van de leugen in de herhaling zat; de geschiedenislessen op scholen mogen wel beter want hoe heeft die idiotie toch plaats kunnen vinden?!

De qronapatienten waren o zo zielig, alle andere zieken mochten prima doodgaan. Alle critici moest de zorg ontnomen worden en als je zei dat rokers en obese mensen ook maar verbannen moesten worden van zorg, was je de satan. Hugo verkocht het namens Rutte, Gommers en Kuipers, Keulemans pende het braaf op in de Volkskrant (won er nog eos prijs mee) en het volk vrat het. Niet seks, maar angst verkoopt.

Twee jaar geleden is het en mijn woede over de volksverlakkerij, volksmennerij en angstpsychose wordt met de dag groter. Vooral omdat ik zie dat er niets veranderd is. Creëer de afleiding, of dat nou het slavernijverleden of de energierekening is, en het volk vergeet de misdaden van Hugo de Jonge – waarbij Sywert voor de bus gooien slechts een voetnoot is. Hugo, de useful idiot van Mark en co, die doorgepromoveerd is naar minister van Wonen. Kuipers doorgepromoveerd naar minister van Volksgezondheid. Rutte de magistrale strateeg aan wie geen enkele smet kleeft. Dagelijks hoop ik dat deze mensen inzien voor wie zij werken: ons. De belastingbetaler. Dagelijks word ik teleurgesteld. Naïviteit en vertrouwen in het goede is charmant maar heeft zijn grenzen. Mijn woede ís volkswoede. Mijn agressie is verbaal en schriftelijk. Maar ík ben niet de massa. En of (oprechte) excuses mét compensaties ook maar enige agressie zullen voorkomen, valt alleen maar te hopen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.