Exit Canta: einde van een tokkie-icoon 

08 augustus 2017 - 19:32

R.I.P Canta. Het bromautootje, populair bij tokkies, voor werk afgekeurde shagrokers en Powned-reaguurders zal spoedig voorgoed uit het straatbeeld verdwijnen. De fabrikant stopt met het produceren van de Amsterdam-Noord-mobiel, na 22 jaar trouwe dienst.

Wie Canta rijdt wordt weliswaar door iedereen uitglachen maar wie Canta rijdt geeft ook nul fucks. Want: altijd droog, altijd warm door ingebouwde kachel, op vier wielen dus geen omvalgevaar en iedereen gaat voor je aan de kant, wel zo handig op de pont of in drukke winkelstraten.

Maar een beetje Canta vergt onderhoud en onderdelen. Die laatste zijn nu zo erg op dat meneer Canta zelf de stekker uit zijn tweeviertakt voor uitkeringstrekkers trekt. Wie nu nog Canta rijdt en onderhoud zoekt kan overigens gewoon bellen met 0900-CANTA, dan komen ze langs met de speciale reparatiebus.

De Canta-bouwer gaat trouwens wel verder met een nieuw model brommobiel (werktitel: Cantb) dus de Powned-reaguurder hoeft niet te wanhopen. Ook voor jou, anoniem reaguurdertje, is er straks gewoon nog zo'n brommobieldinges beschikbaar, in vele kleuren verkrijgbaar.

Als je zegt dat je het van Powned hebt krijg je er gratis een doos genderneutrale Lego bij. Ze weten er van.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie