Upd: Exit Smeets na stoute berichten aan jongens

Upd: Exit Smeets na stoute berichten aan jongens 

15 april 2021 - 18:25

En we hebben weer een #MeToo-affaire! D66 stelt een intern onderzoek in naar Kamerlid Sidney Smeets, nadat op Twitter het gerucht verspreid werd dat hij regelmatig stoute berichten zou sturen naar jonge jongens.

De geruchtenmachine kwam gisteren op gang nadat op Twitter iemand een bericht postte met de vraag of hij een verklaring heeft voor het feit dat hij regelmatig contact zoekt met "minderjarige jongetjes die net uit de kast zijn gekomen" en waarom hij een "post liket van pedo-activist Nelson". Vervolgens reageerden anderen weer dat ze nog veel meer sappige verhalen over hem hebben.

Mag niet hé? Als volwassen vent stoute berichten sturen naar minderjarigen. Exit Smeets dus, mocht dit waar zijn. Sigrid Kaag laat in elk geval weten dat in haar partij geen ruimte is voor "grensoverschrijdend gedrag".

En Smeets zelf? Die probeert te redden wat er te redden valt. Hij zegt het "heel naar" te vinden dat mensen zijn berichten als ongewenst hebben ervaren maar dat dit niet zijn intentie was. "Ik heb me naar mijn beste weten altijd gedragen binnen de wetten die in Nederland gelden." 

Update 15 april, 18.22 uur:

D66 meldt inmiddels dat Sidney Smeets zelf terug zal treden vanwegen 'grensoverschrijdend gedrag'. Smeets zegt dat hij wil voorkomen "dat het aanzien van de Kamer en het belang van de partij schade wordt toegebracht. Daarom heb ik, na overleg met Sigrid Kaag, de Kamervoorzitter laten weten dat ik per direct mijn zetel ter beschikking stel en terugtreed als Kamerlid".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.