Experts: afschaffen referendum niet oké 

27 maart 2018 - 16:58

Misschien wordt toch niet uw laatste mogelijkheid om toch nog een beetje politieke invloed uit te oefenen van u afgepakt. Een zevental 'deskundigen' veegden in een advies aan de Eerste Kamer de vloer aan met het besluit van het kabinet het raadgevend referendum af te schaffen.

Zoals u waarschijnlijk wel weet kan de Eerste Kamer wetswijzigingen van het kabinet nog blokkeren. En dus is alle democratische hoop dan ook hierop gevestigd. Om tot een weloverwogen oordeel te komen trommelde de senaat zeven 'deskundigen' (staatsrechtgeleerden en politicologen) op die hun licht hierover lieten schijnen. 

Zij maakten korte metten met het belangrijkste argument van D66-minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. Die wil de wet afschaffen omdat het bij u een misplaatste verwachting zou wekken dat het kabinet naar uw advies luistert.

De politicologen vrezen dat de burger de overheid meer zal gaan wantrouwen nu die hem een machtsmiddel afpakt. Dat dreigt des te meer als de regering een (laatste) referendum over die afschaffing inderdaad dwarsboomt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie