Experts: Dood aan de Killerrobot
Tech

Experts: Dood aan de Killerrobot.

Experts willen voor het te laat is een verbod op de zogenoemde Killerrobots. De ontwikkeling van deze automatische wapens kan namelijk op termijn levensgevaarlijk zijn voor de mens.

Daarvoor waarschuwen ze in een open brief rondom de opening van de Internationale Gezamenlijke Conferentie over Kunstmatige Intelligentie in Melbourne. De brief is ondertekend door 116 mensen, waaronder Elon Musk (Tesla) en Mustafa Suleyman (Google), meldt The Guardian.

De Killerrobot - en daarmee wordt dus niet een als Arnold Schwarzenegger vermomde machine met geweer mee bedoeld - dreigt volgens hen na buskruit en kernwapens de derde revolutie in oorlogsvoering te ontketenen. ''Eenmaal ontwikkeld zullen gewapende conflicten met dodelijke autonome wapens op een grotere schaal dan ooit kunnen worden uitgevochten, en veel sneller dan mensen kunnen begrijpen. Drones en automatische geweren kunnen bovendien gehackt worden, door terroristen bijvoorbeeld.

Daarnaast bestaat natuurlijk altijd het gevaar dat robots slimmer worden dan de bedoeling is. En op een toekomstbeeld zoals I, Robot zit natuurlijk niemand te wachten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →