Experts over oorlog met Rusland: 'We moeten moediger zijn'

Experts over oorlog met Rusland: 'We moeten moediger zijn' 

21 juli 2023 - 10:07

De oorlog in Oekraïne is inmiddels al een flinke tijd bezig en er gebeurt veel. Het lenteoffensief is meer een zomeroffensief geworden, Rusland is uit het graanakkoord gestapt en de Krimbrug is aangevallen. Wij spraken experts voor een update over de oorlog: “We moeten wat moediger zijn en de Russen meer onder druk zetten”.

Rusland-kenner Wierd Duk vindt dat de oorlog niet heel erg voorspoedig verloopt: “Ze winnen een paar honderd meter, dan verliezen ze het weer”. Hij denkt dat we in het westen meer verwacht hadden van het lenteoffensief: “Ik denk dat we ons hebben vergist hebben in de kracht of de zwakte van Rusland. We dachten Rusland is zwak maar die hebben zich herpakt”.

De Krimbrug in Rusland is nu voor de tweede keer aangevallen. Maar helaas voor Oekraïne had ook deze tweede aanval niet het gewenste resultaat: “Het treingedeelte, het belangrijkste, is niet geraakt. Die brug wordt gebruikt om vanuit Rusland spullen te brengen, logistieke voorraden voor de Russische troepen”, aldus Pieter Cobelens, oud-directeur MIVD. De granaten die Rusland zo graag richting Oekraïne gooit moeten natuurlijk wel naar het front gebracht worden, daarom dacht Oekraïne slim te zijn met deze actie: “Rusland doet net alsof ze door terroristen zijn aangevallen wat natuurlijk gek is. Ze hebben zelf Oekraïne aangevallen. En dit is gewoon wat je in oorlogstijd doet, de logistiek van je vijand proberen af te snijden”.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml