Upd: Verdachte Londen geïdentificeerd 

15 september 2017 - 16:18

Bij een explosie in een metrotrein in Londen zijn zojuist meerdere mensen gewond geraakt. Volgens de politie, die zwaarbewapend bij het station Parsons Green is gearriveerd, is er inderdaad sprake van een incident.

Wat de precieze oorzaak van de ontploffing is geweest, is nog niet duidelijk. Bij het openen van de deuren was er volgens getuigen ineens een luide knal te horen, gevolgd door een hete walm. Een groot gedeelte van de trein vulde zich daarop met rook, hetgeen blinde paniek veroorzaakte onder reizigers.

Update 11.35 uur: De Britse autoriteiten beschouwen de vermeende explosie in de metro van Londen als een "terroristisch incident".

Update 14.30 uur: Het aantal gewonden van de aanslag is opgelopen naar 22.

Update 15.12 uur: Het explosief dat de verdachte heeft gebruikt, is vermoedelijk gemaakt aan de hand van instructies die op internet te vinden zijn en heeft de dader hoogstens zes euro gekost. De Londense politie omschreef de bom als een "geïmproviseerd explosief" (IED) zoals die veel in Afghanistan en Irak worden gebruikt. De politie vreest dat het 'IED' van vandaag is voortgekomen uit een discussie onder extremisten over de vraag hoe ze op een eenvoudige manier veel leed en schade kunnen aanrichten.

Update 16.18 uur: De verdachte van de explosie is inmiddels op basis van camerabeelden geïdentificeerd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie