'Explosie New York geen terroristische aanslag'
Buitenland

'Explosie New York geen terroristische aanslag'.

Volgens Amerikaanse autoriteiten is er geen enkele reden om aan te nemen dat Ahmad Khan Rahami, die wordt verdacht van de aanslag in New York, betrokken is bij terrorisme. Dit zegt de gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, in een interview met MSNBC. 

"Er is geen Rahami-cel en ook van Rahami zelf komt geen dreiging af. Dit gevaar is van de baan, maar morgen is er weer een nieuwe dag," aldus Cuomo. De verdachte is geboren in Afghanistan en zat eerder in de cel omdat hij weigerde enkele snelheidsboetes te betalen. Ook werd hij in 2014 verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij, maar dit kon niet bewezen worden. 

Het ANP meldt dat Rahami volgens Amerikaanse media op de middelbare als "de clown van de klas" werd omschreven en hij zou rechten hebben gestudeerd, maar stopte uiteindelijk met deze studie. Kort geleden zou hij actief zijn geworden binnen de moslimgemeenschap en volgens een vriend bezocht hij een paar jaar geleden Afghanistan. 

De 28-jarige man wordt verdacht van verschillende explosies in New York en New Jersey van afgelopen weekend. Door de aanslag in Chelsea raakten zaterdag 29 mensen gewond.

Alle artikelen geladen. Overzicht →