Upd: Politie New York bevestigt poging tot aanslag 

11 december 2017 - 16:43

In het centrum van New York heeft een explosie plaatsgevonden. De politie heeft een verdachte aangehouden. De politie heeft bevestigd dat hij een aanslag wilde plegen.

Update 16.43 uur

De politie van New York heeft bevestigd dat het om een poging tot aanslag gaat. De dader is de 27-jarige Akayed Ullah. Hij is gewond geraakt bij een poging een pijpbom op zijn lichaam te laten ontploffen. Drie omstanders raakten heel licht gewond door de explosie.

Update 15:04 uur

De dader droeg een soort pijpbom op zijn lichaam waarmee hij een aanslag wilde plegen. Het explosief is in een gang onder het busstation Port Authority voor een deel ontploft. De dader is gewond geraakt en er zouden verder geen gewonden zijn gevallen. Amerikaanse media meldden aanvankelijk meerdere gewonden, maar dat lijkt mee te vallen.

OV-knooppunt

De ontploffing vond plaats in een ondergrondse tunnel tussen een groot busstation en een metrostation in het hart van Manhattan, aldus NY Post. De politie meldt dat het station Port Authority, het grootste ov-knooppunt van het land met circa 225.000 reizigers per doordeweekse dag, momenteel wordt ontruimd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie