Update: Groningse granaten verwijderd
Binnenland

Update: Groningse granaten verwijderd.

De politie heeft vanochtend in de Adriaan Pauwstraat in Groningen meer dan 30 woningen ontruimd na de vondst van explosieven in een huis. Het gaat om vier handgranaten die op een zolder werden aangetroffen. 

Update 14:27: Het Dagblad van het Noorden meldt dat de granaatcrisis is opgelost. De ontstekers van de explosieven zijn verwijderd en het onderzoek rond de woning is afgerond. Hier is niets bijzonders bij gevonden. Omwonende Grunningers mogen van de politie hun stek weer in.

Update 12:03 uur: De handgranaten werden gevonden door bouwvakkers. Ze kwamen de objecten tegen waarvan ze niet wisten wat het waren. Ze namen de granaten mee naar buiten en legden ze in een kruiwagen. Daarna belden ze de politie, weet het AD. De bewoner(s) van de desbetreffende portiekwoning was niet thuis.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is volgens de Groninger Internet Courant aanwezig voor nader onderzoek. In een straal van 150 meter rondom de woning is de buurt afgezet. Volgens het AD gaat het mogelijk om handgranaten die inmiddels buiten in een bouwcontainer zijn opgeborgen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →