Upd: '50 doden', IS mogelijk achter aanslag
Buitenland

Upd: '50 doden', IS mogelijk achter aanslag.

Er is een aanslag gepleegd op Atatürk Airport in de Turkse stad Istanboel. Op dit moment varieert het dodental tussen 28 en 50 doden.

Dat melden meerdere nieuwsmedia, waaronder CNN Türk en SkyNews.

Update 00:16 uur

Ook Turkse officials zeggen nu dat IS mogelijk achter de aanslag zit. Ook wordt er gemeld dat er al bijna 50 doden zijn.

Update 23:55 uur

Dit zouden de eerste beelden zijn van een zelfmoordterrorist die zichzelf opblaast op het Turkse vliegveld. Waarschuwing: ondanks dat de beelden niet zo duidelijk zijn, kunnen ze alsnog als schokkend worden ervaren. 

 

Update 23:36 uur

Het Turkse persbureau Dogan meldt dat Islamitische Staat vermoedelijk achter de aanslag zit. Het persbureau baseert zich op politiebronnen, weet het ANP. 

Een speciaal team houdt zich op dit moment bezig met het verzamelen van informatie over de gebeurtenissen van vanavond.

Update 23:14 uur

Het dodental is opgelopen naar 28 mensen, meldt CNN Türk. Volgens de gouverneur van de Turkse stad waren er drie zelfmoordterroristen bij de aanslag betrokken.

Update 22:46 uur

Het aantal gewonden stijgt. Volgens CNN Türk zijn er zestig mensen gewond geraakt bij de aanslag.

Update 21:59 uur

Zo'n twintig zouden gewond zijn geraakt. Tien mensen zouden gedood zijn bij de aanslag.

Twee verdachten zouden zichzelf hebben opgeblazen bij de veiligheidscontrolepost van de internationale terminal. Ook werden er handgranaten naar de politie gegooid, meldt SkyNews op basis van informatie van Turkse omroep Haberturk.

Update 21:41 uur 

Atatürk Airport is in lockdown, meldt CNN Türk.

Update 21:33 uur

Hieronder de eerste beelden. Het is nog niet duidelijk of er sprake is van een zelfmoordaanslag, schrijft AP. Taxi's voeren op dit moment de gewonden af.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →