Extinction Rebellion-actie op Schiphol was juist goed

Extinction Rebellion-actie op Schiphol was juist goed 

07 november 2022 - 12:00

Leden van Extinction Rebellion en Greenpeace omsingelden een aantal privévliegtuigen op Schiphol. Hun actie kaderde in het oplossen van de klimaatcrisis. Die crisis is geen kattenpis. Binnenkort zul je, als de crisis niet wordt tegengehouden, op een strand kunnen liggen bakken in Spijkenisse, hoewel het mogelijk is dat het bakken alsnog niet doorgaat, omdat een vloedgolf, die uit het niks lijkt opgedoken, jou en de rest van strandliggers tot in Zaandam heeft doen stromen. In Zaandam was men net van plan om het luxecruiseschip De Nieuwe Zaandammer te lanceren, maar ook dat ging niet door, omdat het plots was beginnen sneeuwen en ijzelen en er een ultrakoude oostenwind woei, al bedroeg de temperatuur vijfentwintig graden celsius.

Dus kom mij en andere verstandige mensen niet aan onze koppen zeiken dat het met de klimaatcrisis nog wel meevalt. Die valt namelijk evenzeer tegen als een bajonet die door je milt gestoten wordt. Het lachen zal je vergaan. Je zal om je moeder roepen. Je zal spijt hebben dat je ooit het klimaat, samen met ongeveer zeven miljard anderen, naar de kloten hebt geholpen. Kortom, organisaties als Extinction Rebellion, Greenpeace, Red Spijkenisse! en andere, hebben dik gelijk dat ze tot acties overgaan, en dat deze acties niet altijd even subtiel en weloverwogen zijn, dat is het resultaat van het mislukken van acties die wel zachtzinnig en kalm verliepen. Acties zoals met een vlagje staan zwaaien waarop staat: ‘Weg met de vervuiling!’, ‘Help onze aarde!’, en ‘Er is geen plan B!’ Dat soort acties wordt door de hotemetoten die de wereld in handen hebben en ‘m langzaam maar zeker verkrachten totterdood, natuurlijk weggelachen. De hotemetoten met om hun pols een Rolex van 136.000 euro, met zestien Lamborghini’s in hun garage, zeven buitenhuizen op evenzoveel continenten, en minstens één privéjet. Ze moeten aangepakt worden op een manier dat het hen pijn en ongemak bezorgd.

Daarom was het omsingelen van privévliegtuigen een goed idee. De hotemetoten, met hun teveel aan arrogantie, cynisme en uitstoot van CO2, die vinden het immers niet leuk als hun privévliegtuig een strobreed in de weg wordt gelegd. Ze moeten op de seconde af meteen kunnen opstijgen, bijvoorbeeld om van Schiphol naar Qatar te vliegen, waar ze eregasten zijn op het WK Voetbal. Daar zullen ze worden ontvangen door schaarsgeklede hostessen, daar zullen ze in de watten worden gelegd door driesterrenchefs, daar zullen ze vijfsterrenhotels tot hun beschikking hebben, daar mogen ze zich klemzuipen, aan overspel doen, drugs gebruiken en al de rest wat in wezen door de islam verboden is. Maar ook de islam legt het af tegen geld, macht, en privéjets. De hotemetoten hun geld en macht ontnemen, dat zal niet voor morgen zijn, maar wat morgen wel kan gebeuren is dat de klimaatactivisten opnieuw naar Schiphol trekken, net als overmorgen en de dagen erna, om alwéér de privéjets te omsingelen, en alwéér verhinderen dat de hotemetoten kunnen opstijgen, om op verschillende plaatsen van het sterrenstelsel strapatsen uit te voeren die de gewone mens, de arme mens, de verslagen mens, de verloren mens, de kapotte mens, nog kapotter maken dan die al was.

Laten we er met z’n allen volop tegenin gaan. Ikzelf ben klein begonnen en heb me lid laten maken van Red Spijkenisse!, en al vind ik de lidkaart nogal duur (achttien euro), toch wil ik me ervoor inzetten dat er in Spijkenisse geen strand komt om op te liggen bakken, en dat er evenmin een vloedgolf komt die alle Spijkenissenaars tot in Zaandam katapulteert. Zaandam, op zijn beurt, moet z’n eigen plan maar trekken. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.