Extinction Rebellion blokkeert Shell Pernis; 10-tal in kraag gevat

Extinction Rebellion blokkeert Shell Pernis; 10-tal in kraag gevat 

25 augustus 2021 - 13:00

Onze vrienden van Extinction Rebellion hebben vandaag weer eens van zich laten horen door met z'n twintigen de toegangsweg tot de raffinaderij van Shell Pernis te blokkeren. Oom agent heeft inmiddels een tiental van hen in de kraag gevat.

Extinction Rebellion maakte weer eens echt werk van de actie: zo is één van hen op een zelfgemaakte toren van bamboe geklommen die op de weg staat. Doel was om tankwagens tegen te houden. En dat lukte: net als al het overige verkeer, met lange files als gevolg. Daar had de politie na een tijdje genoeg van en gingen ze over op het aanhouden van mensen, onder meer omdat ze midden op de weg zaten.

Zoals u weet is Shell met al zijn uitstoot meer dan medeverantwoordelijk voor alle milieu-ellende in de wereld:  "Wij staan vandaag bij Shell om te eisen dat de fossiele industrie nú aan banden wordt gelegd. We hebben deze zomer allemaal kunnen zien dat de klimaatcrisis nu is. Maatregelen kunnen niet wachten", aldus een woordvoerder.

Trouwens, hier blijft het niet bij: de actie in de Rotterdamse haven is namelijk een voorproefje van een groter protest dat de organisatie van 11 tot 18 oktober plant in Den Haag. Dat moet wat de activisten betreft "de grootste burgerlijke ongehoorzaamheidsactie voor het klimaat in de Nederlandse geschiedenis" worden. Spannend!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml