Extinction Rebellion: 'F*ck jullie, wij gaan A12 elke dag blokkeren'

Extinction Rebellion: 'F*ck jullie, wij gaan A12 elke dag blokkeren' 

20 juni 2023 - 12:48

Leuk man, die klimaatactivisten en andere beroepsdemonstranten. Iedereen die in Den Haag moet werken, misschien wel met spoed naar het ziekenhuis moet of gewoon familie of vrienden in de Hofstad wil bezoeken, heeft vanaf zaterdag 9 september vette pech. Onze vrienden van Extinction Rebellion gaan vanaf die dag elke dag de A12 in Den Haag blokkeren. 

Dat zeggen ze, tenminste. De klimaatactiegroep heeft blijkbaar niks anders te doen in het leven en zegt pas te stoppen met de dagelijkse blokkades als de overheid alle subsidies aan de fossiele industrie afschaft.

De demonstraties op de Utrechtsebaan, zoals dat deel van de A12 heet, moeten om 12.00 uur beginnen. Als de politie de klimaatactivisten van de snelweg haalt, zullen ze elke dag terugkomen om 12.00 uur om de blokkade voort te zetten, kondigt Extinction Rebellion aan op een heuse persconferentie speciaal in het leven geroepen voor wat extra aandacht.

Een woordvoerder (de groepering heeft zelfs een 'woordvoerder', lol) verwacht dat op 9 september voldoende werkloze mensen aansluiten om de actie vol te kunnen houden. Wel kan het aantal demonstranten in de dagen erna verschillen. Niet iedereen heeft immers geen leven "De ene dag kan het bijvoorbeeld een groepje van vijf mensen zijn, de andere dag weer een paar honderd."

De groep heeft naar eigen zeggen ervoor gekozen om in september actie te voeren vanwege Prinsjesdag. Maar wij weten beter: ze willen natuurlijk eerst lekker met z'n allen op vakantie! Lekker yoga beoefenen op Bali of Ibiza, of een energetische cursus in Brazilië volgen, of zoiets. En natuurlijk wel per vliegtuig! Is niet goed voor het klimaat, hè? 

Hoe dan ook, na de zomermaanden is het weer tijd om te demonstreren. Dat wordt weer gezellig! De vorige keren was het ook al zo'n groot succes (maar niet heus, de vorige acties leverden welgeteld helemaal niks op, ja knaken voor de clubkas):

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml