Extinction Rebellion gaat GP Zandvoort slopen

Extinction Rebellion gaat GP Zandvoort slopen 

31 augustus 2021 - 11:02

Na alle acties van milieuorganisaties konden onze vrienden van Extinction Rebellion ook niet achterblijven natuurlijk. Aanstaande zondag vindt in de duinen de Grand Prix van Zandvoort plaats (kon u niet ontgaan zijn natuurlijk) en Extinction Rebellion gaat van de gelegenheid gebruik maken om actie te voeren.

Want rondjes racen in auto's die ongelooflijk veel vervuilende gassen uitstoten en waar bovendien veel en veel te veel geld in omgaat is natuurlijk het toonbeeld van hoe het niet moet. Het wordt hoog tijd om Moeder Natuur, en de Rugstreeppad en Zandhagedis in het bijzonder, eens te redden van de verstikkende invloed van de mensch.

Daarom fietst Extinction Rebellion onder het motto "geen gelul, nu naar nul" zondag een 'Formule 0'-race door Zandvoort. Leuk! Hiermee zeggen zij te willen protesteren tegen de excessieve uitstoot van broeikasgassen en de schade aan duinflora en -fauna die het circuit en evenement veroorzaken.

"De Formule 0 draait om nul uitstoot, maar ook om het behoud van het duingebied en nul impact op de natuur. Bij de Formule 0 is de 'grote prijs' dan ook niet voor een zakenprins, maar voor de duindieren en een veilige toekomst", meldt Extinction Rebellion.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml