Extra beveiliging op bussen Ter Apel

Extra beveiliging op bussen Ter Apel 

17 januari 2022 - 13:26

Goed nieuws: vakbond FNV heeft met busmaatschappij Qbuzz extra afspraken gemaakt over de beveiliging op de buslijnen tussen station Emmen en het asielzoekerscentrum in Ter Apel, opdat het geweld en intimidatie van met name zwartrijdende Veiligelandiërs eindelijk eens wordt aangepakt.

Chauffeurs op de betrokken lijnen klagen al bijna vijf jaar over geweld en intimidatie tijdens hun werk. Vooral asielzoekers uit zogeheten veilige landen, die weinig kans maken op een verblijfsstatus, veroorzaken problemen. Ze weigeren te betalen en proberen met geweld toch de bus in te komen. Sinds vorig jaar rijdt er na 21.00 uur een boa mee en is er vanaf 17.00 uur permanente controle door toezichthouders op het station van Emmen. 

Edwin Kuiper, bestuurder FNV Streekvervoer is blij met de nieuwe afspraken: "Door acties en werkonderbrekingen hebben de chauffeurs laten zien, hoe belangrijk dit is voor ze. Daardoor hebben we nu weer een goede stap kunnen maken in het verbeteren van de veiligheid op de werkplek van de buschauffeurs. Over een aantal weken willen we samen met Qbuzz evalueren of deze maatregelen het gewenste effect hebben."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml