'Extra knaken voor personeel Schiphol, maar drukte blijft'

'Extra knaken voor personeel Schiphol, maar drukte blijft' 

01 juni 2022 - 12:57

Nou, nou... Medewerkers op luchthaven Schiphol krijgen tijdens de drukke zomerperiode een toeslag van 5,25 euro bruto per uur bovenop hun normale loon. De zomertoeslag geldt ook met terugwerkende kracht voor personeel dat tijdens de afgelopen chaotisch verlopen meivakantie heeft gewerkt.

De toeslag geldt voor beveiligers, schoonmakers, medewerkers bij de check-in en afhandelaars van bagage en platformmedewerkers. Fijn, dat betekent dat iemand die een voltijd-loonslaaf is er 840 euro bruto op vooruit gaat. Na deze zomerperiode krijgt deze groep werknemers een Schipholtoeslag van 1,40 euro bruto per gewerkt uur. Deze regeling loopt tot 1 september 2023. Verder worden de kosten voor woon-werkverkeer voor personeel dat met het openbaar vervoer reist volledig vergoed.

De extra kosten betaalt Schiphol ook nog eens volledig uit eigen zak. Baas Dick Benschop vindt het naar eigen zeggen "zeer terecht" dat het personeel voor het harde werk extra wordt beloond. Betekent dit dan dat u voortaan wel gewoon uw vlucht kunt halen als u er vier uur van tevoren bent? Nee, natuurlijk niet! De problemen met de drukte en lange wachtrijen zijn nog niet direct opgelost. Nog honderden vacatures moeten vervuld en nieuw personeel is niet van de ene op de andere dag voldoende opgeleid.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml